Houtrot herstellen

Houtrot steekt vaak ongemerkt de kop op en is de belangrijkste oorzaak van problemen met kozijnen en andere houten onderdelen van uw woning. Houtrot treedt daar op waar onvoldoende behandeld hout langdurig in aanraking komt met vocht. Een goed onderhoud van hout voorkomt dat het vocht in het hout kan trekken. Hierdoor worden problemen voorkomen zoals houtrot, verzakking van de bouwconstructie en lekkage. Schildersbedrijf van Zoomeren biedt onderhoudsplannen aan om het schilderwerk mooi en verzorgd te houden.

Houtrot: reparatie of vervanging?

Voor het behandelen van houtrot is vakmanschap en goed gereedschap belangrijk. Het vakkundig uitfrezen en opvullen van aangetaste plekken is veelal voordeliger en zeker zo duurzaam.

Wat moet wel of niet vervangen worden is vaak de vraag en daar komt Schidersbedrijf van Zoomeren om de hoek kijken. We adviseren u vantevoren graag over de beste oplossing. 

Vaak is het voor een houtrot reparatie niet nodig om al het hout te vervangen maar kan vakkundig uitfrezen van het rotte hout al voldoende zijn. Vervolgens zullen we het houtwerk herstellen met speciale plamuren en A/B componenten voor een duurzaam herstel. Bovendien is goed kitwerk van belang. Een slechte kitverbinding kan er namelijk toe leiden dat de houtrot snel weer terug kan komen. Zodr het geheel netjes is hersteld maken we uw kozijnen weer als nieuw met het schilderwerk.